Buldolfi Plads i Aalborg

Hos TCT er vi glade for at have leveret store fliser med præg samt trapper til Budolfi plads i Aalborg midtby. Pladsen blev indviet i november 2019 og er blevet et flot og attraktivt samlingspunkt i Aalborg midtby.


Budolfi Plads – i hjertet af Aalborg – er omdannet. Den bærende vision i omdannelsen har været at skabe et imødekommende bymiljø og en ny destination for byens borgere og besøgende.

Omdannelsen

Den 1. marts 2017 tog vi hul på omdannelsen af Budolfi Plads. Dette medførte bl.a., at Budolfi Plads blev hegnet ind af et byggehegn, og at p-mulighederne blev nedlagt midlertidigt.

Først blev al tidligere byggeri på grunden nedrevet. Fra august til december 2017 blev kælderen på det nye byggeri etableret, og i perioden fra januar 2018 til september 2019 blev den resterende del af byggeriet samt det nye byrum opført. Pladsen blev indviet i november 2019.

Budolfi Plads i dag

Budolfi Plads er i dag en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum og medvirker til at sammenbinde gågaderne. Pladsen er etableret oven på en offentlig tilgængelig p-kælder, hvorfra der er adgang til pladsen, de omkringliggende gader og til dagligvarebutikken REMA1000, som ligger i gadeplan mod Vingårdsgade.

I stueetagen fra pladsens niveau er der etableret restauranter, caféer og butikker, der kan være med til at understøtte midtbyens by- og handelsliv, og i etagerne herover er der etableret boliger, der kan medvirke til at området føles levende 24-7.